Verschuivende percepties

Het duurt over het algemeen lang voordat wetenschappelijke inzichten invloed hebben op de publieke opinie: percepties verschuiven niet zo makkelijk. Maar wel onmiskenbaar als het gaat om tabak, suiker en alcohol. De druk op bedrijven om te veranderen is groot, maar ze durven vaak niet te ver voor de concurrentie uit te lopen, zoals ook blijkt uit deze analyse van Jeroen Bos en Marieke ten Katen van FD naar aanleiding van de strijd tegen de tabaksindustrie:

“Hebben ook fabrikanten van andere ongezonde producten, zoals bierbrouwers of wijnproducenten, wat te vrezen? En wat te denken van frisdrankfabrikanten en fastfoodketens? Suiker is tenslotte het nieuwe roken.” 

Niet alleen bij transities, maar ook bij maatschappelijke issues maakt het uit welke rol bedrijven durven te pakken. Zijn ze bereid naar de écht lange termijn te kijken en radicale keuzes te maken? 

Een gedachte over “Verschuivende percepties

Reacties zijn gesloten.