Bedrijven cruciaal in transities

Vandaag las ik het proefschrift van Gerbert Hengelaar, die ontdekte dat gevestigde bedrijven een cruciale rol kunnen vervullen in het versnellen van de transitie. Mits zij bereid zijn af te wijken van de dominante mindset, om naar de écht lange termijn te kijken en om radicale keuzes te maken. En mits zij verbinding zoeken met andere partijen. 

“Op die manier hoeven gevestigde energiebedrijven niet langer de remmende factor te zijn in de energietransitie, maar kunnen ze het maatschappelijk draagvlak voor energietransitie juist versterken en verbreden, besluit Hengelaar.”

Gerbert’s onderzoek betreft de energietransitie, maar ik geloof dat dit op organisaties in alle sectoren van toepassing is. Het maakt uit welke mindset je kiest en welke rol je pakt.

Een artikel over en link naar het proefschrift is te vinden op de site van Duurzaam-Ondernemen.nl.

Een gedachte over “Bedrijven cruciaal in transities

Reacties zijn gesloten.